به گزارش ایرنا، رییسان هیات های حاضر در دوازدهمین اجلاس سران این سازمان در بیانیه پایانی آورده اند: هر تلاشی از طریق زور و فشار در مورد موضوع هسته ای ایران را مردود دانسته و بر مخالفت با آن تاكید می كنند.
این بیانیه كه روز پنجشنبه درتالار بزرگ خلق پكن منتشر شد، می افزاید: هر تلاشی در مسیر استفاده از زور برای حل این مساله تهدید بسیار جدی برای منطقه خاورمیانه و حتی كل جهان است.
بیانیه شانگهای از همه طرف ها خواسته است تمامی تلاش های خود را در مسیر حراست از صلح و ثبات منطقه و جهان متمركز كنند.
این بیانیه اقدامات تنش زا ، تلاش برای رویارویی ، تهدید ، فشار ، استفاده از زور و حتی الفاظ نامناسب را در ارتباط با موضوع هسته ای ایران خطوط ممنوعه توصیف كرده و افزوده است: خویشتنداری اصلی است كه در این موضوع باید اعمال شود.
سازمان همكاری شانگهای نسبت به انجام اقدامات و حركت هایی كه باعث رویارویی شود، هشدار داده و آورده است : همه كشورها باید به اهداف و اصول منشور سازمان ملل پایبند بوده و موازین بین المللی را مراعات كنند.
این بیانیه خواستار حل موضوع هسته ای ایران از طریق گفت و گوهای مستمر گروه پنج به علاوه یك، خویشتنداری و تمركز بر رایزنی و مذاكره و پیشبرد فرایند سیاسی شده است.
اعضای پیمان شانگهای مداخله جویی مسلحانه ، استفاده از زور و فشار و تحریم برای حل تمامی مسایل جهان را مردود دانسته اند.
در بیانیه اعضای رسمی و ناظر این سازمان بشدت از وضعیت آسیای غربی و آفریقای شمالی ابراز نگرانی شده و آمده است: باید به انتخاب مستقل ملت های منطقه احترام گذاشته شود.
شانگهای خواستار توقف كلیه خشونت ها در سوریه و بازگشت به میز گفت و گو و حل سیاسی بحران در این كشور شده است.
در ادامه تاكید شده كه باید تمامی دولت ها به تمامیت ارضی و استقلال و حق حاكمیت سوریه احترام بگذارند.
اجلاس سران سازمان همكاری شانگهای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این هفته با حضور سران 10 كشورهای اصلی و ناظر در شهر پكن برگزار شد.
ایران در راس یك هیات بلندپایه به ریاست ' محمود احمدی نژاد ' رییس جمهوری كشورمان در این اجلاس شركت كرد و پیشنهادهای مهمی برای ایجاد نظم جدید جهانی و ارتقا جایگاه سازمان همكاری شانگهای مطرح نمود.
سازمان همكاری شانگهای سال 2001 ایجاد شد.
افغانستان در اجلاس سران پكن به عنوان عضو جدید ناظر و تركیه به عنوان شریك گفت و گوها انتخاب شد.
آساق ** 275 ** 2100